Malzemeler

  • 2 demet kuşkonmaz veya ısırgan otu
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 su bardağı et suyu
  • Tuz

 

Terbiyesi için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım limon

 

Üzeri için:

  • Dereotu
  • Tereyağı

Yapılışı

Kuşkonmaz/ısırgan otunu ince şekilde doğrayıp kenara alalım. Soğanı da aynı şekilde doğrayıp rendelenmiş sarımsakla beraber sıvıyağı katılmış tencerede kavuralım. Biraz kavrulduktan sonra kuşkonmazı/ısırgan otunu ekleyip kavurmaya devam edelim. Üzerine sıcak et suyu döküp pişirelim.

Terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu kasede karıştırıp çorbanın suyundan döküp ılıtınız ve sonra terbiyeyi çorbaya ilave ediniz. Tuzunu da ekleyip biraz daha pişiriniz. Piştikten sonra üzerine erimiş tereyağ döküp dereotu ile süsleyip servis ediniz.